Geld verdienen met het organiseren van Webinars

Thuis online geld verdienen kan heel makkelijk met het organiseren van Webinars. Het is een makkelijke vorm van content creatie door simpelweg vragen te beantwoorden of een presentatie te geven voor luisteraars. Geld verdienen met Webinars kan door entreeprijzen te vragen of cursussen aan te bieden. Ook kun je via Webinars eigen producten of diensten van derden promoten. 

Geld verdienen met webinars

Een Webinar kun je zien als een soort online radio-uitzending. Luisteraars kunnen via deze weg in contact met jou komen. Je kunt ervoor kiezen live een presentatie te houden of vragen van luisteraars te beantwoorden. Het directe contact maakt het een stuk interessanter voor luisteraars om iets aan te schaffen.

Geld verdienen met een Webinar?

Mocht je enig verstand hebben van bijvoorbeeld koken of andere willekeurige onderwerpen, dan kun je een Webinar gaan organiseren. Het is handig van te voren aan te geven bij je doelgroep wanneer het Webinar plaatsvindt. Dat kan bijvoorbeeld via een nieuwsbrief of op sociale media. Je kunt dan ook direct vragen of de luisteraars alvast vragen willen inzenden. Op de vragen die worden gesteld geef jij antwoorden tijdens het Webinar.

Wellicht kunnen tijdens het Webinar de luisteraars doorvragen of ter plekke nieuwe vragen bedenken. Dat kun je doen door een chatvenster toe te voegen. Zo is het makkelijk een interessant Webinar te organiseren voor de luisteraars.

Wij raden aan om al je Webinars zelf op te nemen met een camera. Zo kun je de video's hergebruiken en wellicht te koop aanbieden.

Bij het geven van een Webinar heb je verschillende keuzes. Zo kun je kiezen om een webcam, beeldscherm of combinatie van beide te gebruiken.

Webinar met een webcam

Wanneer je van plan bent een Webinar te geven met jouw webcam, dan kun je gebruik maken van de service: IBM. Via deze website kun je binnen enkele minuten live te zien zijn voor anderen. Wanneer je je hebt aangemeld voor de service kun je kiezen om via een link bezoekers naar de site van IBM te laten gaan. Mocht je een website hebben kun je kiezen de HTML code te kopieeren en te plakken op je website. Met deze functie kunnen bezoekers jou live volgen op jouw eigen website.

Webinar met een beeldscherm

Wanneer je van plan bent een Webinar te geven met enkel een beeldscherm, dan kun je gebruik maken van de service: GoToWebinar. Wanneer je liever niet in beeld bent, maar wel een presentatie wilt houden is het ook mogelijk alleen je stem te laten horen. Ook hiervoor is GoToWebinar een goede optie.

Webinar met webcam en beeldscherm

Ook kun je ervoor kiezen een webcam en beeldscherm te gebruiken voor je Webinar. Kijkers zullen jou dan zien in een klein venster, met het volledige beeldscherm ernaast. Op deze manier bouw je de beste interactie met kijkers op. 

Hoe verdien ik geld met Webinars?

Het is op meerdere manieren mogelijk geld te verdienen aan Webinars.

- Entreeprijs voor toegang tot het Webinar.

Je kunt mensen laten betalen voor toegang tot jouw webinar. Wanneer mensen hebben betaald kun je ze doorverwijzen naar de link of website van het webinar. De tarieven voor Webinars verschillen. Aan het begin is het wellicht verstandig een lager tarief te hanteren. Door met een lage prijs te starten, kun je direct een groot klantenbestand opbouwen. De positieve luisteraars zullen zorgen voor meer naamsbekendheid rondom jouw Webinars. Gebruikelijke tarieven voor meer professionele Webinars zijn 75,- euro per maand. Vanzelfsprekend bij een aantal van 100 luisteraars, zou je dan ongeveer 7000,- per maand thuis online verdienen. Tarieven van Webinars kunnen oplopen tot honderden euro’s per luisteraar.

- Online cursus geven

Je kunt overwegen een online cursus aan te bieden. In 1 maand tijd kun je in verschillende Webinars een onderwerp uitlichten. Aan de luisteraars vraag je vooraf een vergoeding voor de hele maand. 

- Promoten van eigen producten of diensten van derden

Via een Webinar heb je in directe vorm contact met een grote groep mensen. Hier kun je erg goed gebruik van maken door jouw eigen producten of diensten van derden te promoten. Je kunt tijdens een Webinair vertellen over jouw eigen product. Wanneer het Webinar is afgelopen stuur je de luisteraars door naar jouw salespagina. Mocht je geen eigen product hebben, dan kun je gebruik maken van affiliate marketing. Met affiliate marketing heb je bijvoorbeeld geen product of opstartkosten nodig.

Liever een online business starten?

Als affiliate marketeer maak je reclame voor bedrijven en ontvang je daarover commissies. Je plaatst simpelweg één of meerdere verkregen linkjes op jouw website/sociale media. Wanneer iemand via jou iets aanschaft, krijg jij daarover commissie uitbetaald. Het aantrekkelijke van deze verdien methode is dat jij zelf geen producten/diensten hoeft in te kopen of te verkopen. In diversen categorieën zijn campagnes beschikbaar van toonaangevende bedrijven.

Je kunt dit volledig zelf op gaan starten. Registreren is gratis en er zijn geen opstartkosten. Bedenk eens hoeveel geld het zou kosten om jouw eigen onderneming te starten (pand, voorraad etc.), terwijl je kosteloos andermans producten kunt promoten. Lees op onze website meer over Affiliate Marketing.

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.