Geld verdienen met Gamen

Geld verdienen met gamen

Geld verdienen met Gamen lijkt voor veel mensen het ideale leven. De laatste jaren wordt het spelen van games steeds meer gezien als een echte sport. Geld verdienen met games kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld: professioneel gamen, games ontwerpen, een YouTube kanaal starten of games gaan promoten. In het artikel zullen alle mogelijkheden worden toegelicht om geld te verdienen met gamen.

Geld verdienen met gamen in 2020

Geld verdienen met gamen wordt steeds populairder. Vele personen verdienen hun inkomen simpelweg door het spelen van een spel. De meeste gamers worden betaald door sponsors en donateurs. Donaties verschillen van enkele tot wel duizenden euro’s. Ook zul je als gamer vaak gevraagd worden voor evenementen en publieke optredens.

Nog steeds wordt er lacherig gedaan over gamers, omdat zij zogenaamd veel te lang achter elkaar gamen. Een professionele gamer/gamester zit dan ook vaak 8 uur per dag achter een beeldscherm. Echter, wanneer je een kantoorbaan hebt, zit je ook gewoon 8 uur per dag achter een beeldscherm. Daarnaast denken wij dat het werk van een gamer een stuk leuker is en een stuk meer geld oplevert!

Wij zijn van mening dat iedereen geld kan verdienen met games. Er zijn namelijk meerdere verdien methodes rondom gaming.

Hoe kun je veel geld verdienen met Gamen?

Geld verdienen met gamen kan op verschillende manieren, namelijk:

 • Streamen
 • Games verhandelen
 • Affiliate marketing
 • Professioneel gamen
 • Gamejournalist
 • Games ontwikkelen
 • YouTube Kanaal starten

De verschillende methodes zullen hieronder worden toegelicht.

1. Geld verdienen met games streamen

Wanneer je (redelijk) goed bent in een bepaalde game, kun je geld verdienen met het streamen van jouw beeldscherm. Via de gratis streamingdienst Twitch kun je live te zien zijn voor publiek.

Om echt een succesvolle streamer te worden raden we je aan om jezelf in beeld te hebben naast je eigen beeldscherm. Een band met de kijkers opbouwen is namelijk erg belangrijk. Blijf altijd jezelf tijdens het communiceren met kijkers.

Gamen

2. Games verhandelen

Je kunt makkelijk geld verdienen met games door ze goedkoop in te kopen en vervolgens met winst te verkopen. Misschien heb je thuis nog games liggen en kun je deze direct te koop aanbieden. Kijk daarnaast op veilingsites, kringloop winkels, beurzen en marktjes. Door met deze verdien methode aan de slag te gaan kun je tegelijkertijd jouw eigen collectie uitbreiden!

3. Geld verdienen met Affiliate marketing

Affiliate marketing is het promoten van producten voor andere bedrijven. Je ontvangt hiervoor een commissie per klik, verkocht product of abonnee. YouTube is een handige manier om producten te promoten. Je kunt namelijk in de video het product of dienst laten zien of erover vertellen. In de omschrijving van de video hoef je nu alleen nog maar een linkje in te stellen naar het product of dienst.

Affiliate marketing is goed te gebruiken voor het promoten van games. Je kunt zelf gamen en vervolgens doorverwijzen naar webshops voor games. Voor elke game die iemand via jou aanschaft ontvang jij een percentage tussen ongeveer 5 tot wel 25% van de verkooprijs.

Toonaangevende bedrijven in games, zoals Ubisoft kun je promoten met Affiliate marketing. Ook kun je jezelf aanmelden als Bol partner waardoor je eigenlijk alle games en consoles kunt gaan promoten.

affiliate campagnes games

Categorie games in campagneoverzicht op Daisycon.

4. Geld verdienen met professioneel gamen

Geld verdienen met gamen op professioneel niveau is niet voor iedereen weggelegd. Het zal simpelweg niet zomaar komen aanwaaien. Je zult er hard voor moeten trainen en echt goed moeten zijn in een game. Mocht je wel de top bereiken, dan kun je erg veel geld verdienen met prijzengeld. Daarnaast hebben gamers vaak sponsors.

Als professionele gamer kom je vaak in een team terecht. Er wordt bijvoorbeeld FIFA gespeeld in teamverband op de Xbox One of Playstation 4.

Je dient wel een game uit te kiezen waar je daadwerkelijk veel geld mee kunt verdienen. Bij de volgende games zijn er grote prijzengelden beschikbaar gesteld:

 • Fortnite
 • FIFA 2019
 • League Of Legends
 • DotA 2: Defence of the Ancients
 • Super Smash Brothers Melee
 • Starcraft
 • Starcraft II

5. Gamejournalist

Als jij een echte gamefanaat bent en altijd de nieuwste spellen op de dag van de release speelt, is het misschien iets voor je om gamejournalist te worden. In Nederland zijn er vrij weinig magazines over gaming. In tegenstelling tot de Engelstalige magazines en portalen waar ontzettend veel over games wordt geschreven en besproken.

Als gamejournalist ben je het grootste gedeelte van je werktijden aan het gamen. Ook zijn er nog een aantal voordelen, namelijk:

 • Af en toe op reis naar toffe beurzen om nieuwe dingen te bekijken en de makers te interviewen.
 • Jij speelt games voordat ze in de winkel liggen.
 • Je ontvangt vaak merchandise van de producten van de games.

6. Geld verdienen met games ontwikkelen

Om geld te verdienen als game developer is technische kennis benodigd. Mocht je wel handig zijn met het schrijven van codes kun je hiermee erg goed verdienen. Simpele eigen gemaakte spelletjes kunnen tonnen opleveren.

Eventueel kun je een app maken (zonder technische kennis) en hiermee een spelletje ontwikkelen. Denk aan een simpele app als flappy bird, waar de eigenaar toch super veel geld mee heeft verdient.

Mocht je een opleiding voor game developer hebben gevolgd kun je aan de slag gaan bij een ontwerpteam van games. Er staan genoeg openstaande vacatures online.

Helaas zijn er in Nederland weinig grote game ontwikkelaars te vinden, de bekendste is Guerrilla Games. Voor de andere bekende studio’s zal je toch echt naar het buitenland moeten.

7. Een YouTube kanaal

Je kunt ook geld verdienen met YouTube door een kanaal op te starten, live te streamen of game video’s te plaatsen. Op jouw YouTube video’s kun je advertenties plaatsen met Google AdSense. De bezoekers van video's zullen dan eerst naar een advertentie kijken. Hiervoor ontvang je geld per klik of een aantal views. Daarnaast zou je YouTube kunnen combineren met Affiiate marketing.

Video over geld verdienen met gamen

Rick Broers besteed zo'n 20 uur per week aan het spelen van games en heeft 26.000 volgers op Twitch en bijna 100.000 volgers op zijn YouTubekanaal. Hoe krijgt Rick Broers dit voor elkaar? Bekijk de video en wellicht doe je er inspiratie mee op!

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Rating: 4.6666666666667 sterren
9 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.