Geld verdienen met eigen bedrijf

Geld verdienen met een eigen bedrijf? Vele startende ondernemers hebben veel vragen bij het starten van een eigen bedrijf. Want hoe doe je dat en waar moet je beginnen? Wij zullen in dit artikel globaal uitleggen wat er allemaal komt kijken bij het starten van een eigen onderneming. 

Geld verdienen met eigen bedrijf

Wat komt er kijken bij het starten van een eigen bedrijf?

Rechtsvorm

Jouw bedrijf zal je in de meeste gevallen moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Alle bedrijven die een product of dienst verkopen moeten zich dan ook verplicht aanmelden bij de KvK. Bij het aanmelden van jouw bedrijf moet je uit een rechtsvorm kiezen. De verschillende rechtsvormen hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Een startende ondernemer zal meestal gaan voor een eenmanszaak. Maar er zijn ook keuzes als een besloten vennootschap of vennootschap onder firma.

Ondernemingsplan

Het schrijven van een ondernemingsplan is in de meeste gevallen niet verplicht, maar het kan je erg goed helpen. Wanneer je een financiering bij de bank nodig hebt, zal je sowieso een ondernemingsplan moeten overleggen. 

In het ondernemingsplan staan onder andere de volgende onderwerpen beschreven: kansen en risico’s, doelgroep omschrijving, concurrentenanalyse en markt trends.

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Wanneer je een bedrijf start ben je vaak verplicht je in te schrijven bij de KvK. De KvK schrijft je in, in het handelsregister. In het handelsregister staan alle bedrijven gevestigd in Nederland. Via de website kun je een afspraak maken met de KvK. Zij geven je tijdens de afspraak een KvK en BTW nummer.

Vergunning(en) aanvragen

In sommige gevallen zullen ondernemingen vergunningen moeten aanvragen. Bijvoorbeeld een bouwvergunning voor het (ver)bouwen van een bedrijfspand. Het verschilt per onderneming welke vergunningen er benodigd zullen zijn. Sommige bedrijven zullen echter helemaal geen vergunning hoeven aan te vragen.

Verzekering(en) afsluiten

Soms is het handig jezelf en het bedrijf te verzekeren. Je bent namelijk in de meeste gevallen zelf verantwoordelijk voor financiële gevolgen van claims, ziektes en ongelukken. Echter is een verzekering voor sommige bedrijven niet van belang. Laat je hierover goed informeren.

Klanten en/of opdrachtgevers

Natuurlijk wil je winst gaan maken met jouw onderneming. Daarom is het belangrijk klanten en/of opdrachtgevers te vinden met interesse. Wij raden aan om een website te maken en actief te zijn op sociale media.

Belastingen

Als ondernemer moet je belastingen betalen. In sommige gevallen zal je geen belasting hoeven te betalen. Op de site van de belastingdienst kun je makkelijk vinden of jij een ondernemer bent voor de belastingdienst.

De belastingen bestaan uit BTW en inkomstenbelasting. De BTW vorder je van de klant (meeste gevallen 21%) en betaal je terug aan de belastingdienst. In principe hoef je dus alleen inkomstenbelasting af te dragen. Er zijn veel startersaftrekken die het starten van een eigen onderneming aantrekkelijker maken.

Geld verdienen op een makkelijke manier

Veel beter is om geld te gaan verdienen met affiliate marketing. 

Affiliate marketing is simpelweg het promoten van andermans producten in ruil voor geld. Je hoeft dus zelf geen producten/diensten in te kopen of te verkopen.

Je kunt vandaag al beginnen zonder opstartkosten + je hoeft er de deur niet voor uit! 

Jacko Meijaard verdient inmiddels zo'n 30,000+ euro per maand dankzij affiliate marketing. In de affiliate marketing revolutie legt hij van A tot Z uit hoe jij een winstgevende affiliate business maakt. 

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.